Varga Sándor
Wednesday, August 29, 2018 12:24:37 PM
Originally Posted by: Bakos J 

T.Infomix!

A következő kérdés merült fel. A nyomtatónk mostanában néha hibázik, tehát egy receptet(felírási igazolást) újra ki kellene nyomtatni. Meg tudom-e ezt tenni valahogy, anélkül, hogy az EESZT-ből törölni kellene a feladott receptet és újra feltenni?

Ha nem, akkor szeretném kérni, hogy ez megoldható legyen, hiszen a felírási igazolás elvileg akárhányszor kiadható, hisz az igazi recept az EESZT-ben van, csak a meglévő (feladott) recepthez akarok egy felírási igazolást nyomtatni.

A másik gondunk a listák jelentések/gyógyszer/gyógyszer kimutatás modullal van. Eddig egyáltalán nem működött, most egy gyógyszert be tudunk állítani lekérdezésre, de mi több gyógyszert is le szeretnénk kérni egyszerre, (ahogy az a visualban anno jól működött) pl Coverex gyógyszercsaládot (AS 5, AS 10, Komb, Komb forte...). Elvileg itt is ki tudnék választani több gyógyszert, de ahogy egy gyógyszert kiválasztok a zöld plusz gombbal, eltűnik a gyógyszer kiválasztó ablak és visszakerülök magába a modulba, így több gyógyszer kiválasztása most lehetetlen.

Köszönettel: Dr Bakos János

Kedves doktorúr,

A recept(felírási igazolás) kérését megnézzük, mit enged ilyenkor a jogszabály, és mi oldható meg a programból.

A gyógyszer kimutatásnál, az ilyen esetekben elegendő, ha a Készítmény szűrés szövegmezőbe beírja a Coverex szót. Az Ixnet minden a beállított időszakban felírt Coverex névkezdetű készítményt listázni fogja.

Varga Sándor
annamariasoos
Friday, August 31, 2018 11:56:08 AM
Tisztelt Infomix!

Lehetőség van-e arra, hogy e-recept írásakor a nyomtatást levéve fellőhető legyen a recept?

Varga Sándor
Friday, August 31, 2018 12:49:21 PM
Originally Posted by: annamariasoos 

Tisztelt Infomix!

Lehetőség van-e arra, hogy e-recept írásakor a nyomtatást levéve fellőhető legyen a recept?

Egyenlőre nincs. Az érvényes jogszabály szerint az eReceptek esetén felírási igazolás nyomtatása kötelező. Ezt nyomtatjuk az előírásoknak megfelelően vényre, felírási igazolás kiegészítéssel.

Természetesen, amint lesz lehetőség nyomtatás nélkül is receptet írni, a rendszereinket is lehet majd így használni.

Varga Sándor
Bacskai Mária
Monday, September 3, 2018 8:03:49 AM
Nem látom az IxnetKözpontban a letölthetőek között az ehavi frissítést. Nincs is vagy csak én nem találom?
Varga Sándor
Monday, September 3, 2018 8:27:00 AM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Nem látom az IxnetKözpontban a letölthetőek között az ehavi frissítést. Nincs is vagy csak én nem találom?

Köszönjük az érdeklődést, folyamatban van a verzió feltöltése, pár percen belül elérhető lesz.

Csötörtökön jeleztük itt a fórumon, hogy az utolsó napokban megkapott IV. negyedéves oltóanyag megrendelő bekerülése miatt került fel a tervezett péntek helyett ma reggel a verzió a portálra.

Varga Sándor
annamariasoos
Monday, September 3, 2018 10:32:57 AM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: annamariasoos 

Tisztelt Infomix!

Egyenlőre nincs. Az érvényes jogszabály szerint az eReceptek esetén felírási igazolás nyomtatása kötelező. Ezt nyomtatjuk az előírásoknak megfelelően vényre, felírási igazolás kiegészítéssel.

Természetesen, amint lesz lehetőség nyomtatás nélkül is receptet írni, a rendszereinket is lehet majd így használni.

Köszönöm a választ!

dr.Kovács József
Monday, September 3, 2018 6:09:35 PM
1. Programváltáskor eggyel több betegem lett. Eddig darabra egyeztem az OEP-pel. A programváltás utáni változásjelentés induló betegszáma (IxNet) már eggyel több volt, mint az előző program záró betegszáma (VisualIx). Meg lehetne azt az egy pácienst találni az OEP segítsége nélkül? A régi és az új adatbázis összehasonlítása?

2. Minden hónapban kapok az OEP-től egy részletes indikátor visszaigazoló listát, amelyen TAJ számmal rajta vannak azok a betegek, akiknél érvényesülnie kellene az indikátor feltételnek és ezen jelölve vannak azok, akiknél teljesült is. Ezt a listát fel lehetne tölteni az IxNetbe, hogy jelezze a program, hogy ezen betegnél már teljesült az indikátor feltétel. Tudom, hogy most is van indikátor figyelés, de azt a program a saját adataiból számolja, figyeli. Ez a feltöltés az OEP adatait venné figyelembe. Például: kb. négy hónapja több antibiotikumot írok a célértéknél. Megkapom a listát, hogy kinek, de csak a TAJ számot és így egyenként visszakeresgetni elég nehézkes. Tudnom kéne név szerint, hogy kinek írtam abban a ciklusban antibiotikumot, mert így el kerülhetném, hogy ismét ebbe a hibába essek.

3. Egy adott szakrendelési lelet bevitelénél lehetőségem van külön vizsgálatokat is beírni. Például egy gastroenterológiai leletnél egy gyomortükrözés eredményét (igaz ezt már csak kézzel gépelve). Viszont visszakeresni csak a gastroenterológiai leletet tudom (speciális lekérdezéssel). Igazából a példából kiindulva jó lenne, ha meg tudnám nézni, hogy mikor volt a betegnek az utolsó gyomortükrözése. Ezt jelenleg csak úgy tudom, hogy megnézem visszafelé az összes gastroenterológiai leletet és egyszer csak majd megtalálom a gyomortükrözést is. Ha már beírom külön is a vizsgálatot, akkor lehessen keresni vizsgálatra is.

4. Az EESZTori nagyon jó. Egy pici javaslatom lenne hozzá. Varga Sándornak már említettem, biztosan nem felejtette el, csak inkább itt is jelzem, hátha másnak is van hozzáfűzni valója. Szerintem ennél a panelnél is kellene egy mentés a beállításokról, hogy ne keresse vissza az összes adatot (kat, beu., rec. ehr, stb.), hanem csak azt, amire alapból kíváncsi vagyok. Azokat az EHR dokumentumokat, amelyeket már letöltöttem a gépre külön meg is kellene jelölni.

dr.Kovács József
Hajnalné
Monday, September 3, 2018 7:23:49 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

4. Az EESZTori nagyon jó. Egy pici javaslatom lenne hozzá. Varga Sándornak már említettem, biztosan nem felejtette el, csak inkább itt is jelzem, hátha másnak is van hozzáfűzni valója. Szerintem ennél a panelnél is kellene egy mentés a beállításokról, hogy ne keresse vissza az összes adatot (kat, beu., rec. ehr, stb.), hanem csak azt, amire alapból kíváncsi vagyok. Azokat az EHR dokumentumokat, amelyeket már letöltöttem a gépre külön meg is kellene jelölni.

Nálunk az EESZTori szürke. Hogyan tudom aktiválni?

Köszönöm

Hajnalné

Varga Sándor
Tuesday, September 4, 2018 8:10:03 AM

1. Programváltáskor eggyel több betegem lett. Eddig darabra egyeztem az OEP-pel. A programváltás utáni változásjelentés induló betegszáma (IxNet) már eggyel több volt, mint az előző program záró betegszáma (VisualIx). Meg lehetne azt az egy pácienst találni az OEP segítsége nélkül? A régi és az új adatbázis összehasonlítása?

2. Minden hónapban kapok az OEP-től egy részletes indikátor visszaigazoló listát, amelyen TAJ számmal rajta vannak azok a betegek, akiknél érvényesülnie kellene az indikátor feltételnek és ezen jelölve vannak azok, akiknél teljesült is. Ezt a listát fel lehetne tölteni az IxNetbe, hogy jelezze a program, hogy ezen betegnél már teljesült az indikátor feltétel. Tudom, hogy most is van indikátor figyelés, de azt a program a saját adataiból számolja, figyeli. Ez a feltöltés az OEP adatait venné figyelembe. Például: kb. négy hónapja több antibiotikumot írok a célértéknél. Megkapom a listát, hogy kinek, de csak a TAJ számot és így egyenként visszakeresgetni elég nehézkes. Tudnom kéne név szerint, hogy kinek írtam abban a ciklusban antibiotikumot, mert így el kerülhetném, hogy ismét ebbe a hibába essek.

3. Egy adott szakrendelési lelet bevitelénél lehetőségem van külön vizsgálatokat is beírni. Például egy gastroenterológiai leletnél egy gyomortükrözés eredményét (igaz ezt már csak kézzel gépelve). Viszont visszakeresni csak a gastroenterológiai leletet tudom (speciális lekérdezéssel). Igazából a példából kiindulva jó lenne, ha meg tudnám nézni, hogy mikor volt a betegnek az utolsó gyomortükrözése. Ezt jelenleg csak úgy tudom, hogy megnézem visszafelé az összes gastroenterológiai leletet és egyszer csak majd megtalálom a gyomortükrözést is. Ha már beírom külön is a vizsgálatot, akkor lehessen keresni vizsgálatra is.

Kedves doktorúr,

köszönjük a sok hasznos észrevételt.

1. Meg tudjuk keresni az eltérés okát táveléréssel. Valószínűleg egy hibás be vagy kijelentés dátum okozhatja.

2. Az indikátor asszisztens modul pont erre jó. Letölthető a részletes indikátor visszaigazoló lista, amit az Ixnet fel tud dolgozni, majd ebből egy tájékoztató kimutatást készíteni. Mivel önnél Maestro szintű Ixnet van, ez plusz modul bekapcsolás nélkül is működik.

3. , 4. A fejlesztőknek továbbítottam a kéréseit.

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, September 4, 2018 8:20:48 AM
Originally Posted by: Hajnalné 

Nálunk az EESZTori szürke. Hogyan tudom aktiválni?

Köszönöm

Hajnalné

Az új EESZTori bekapcsolt modul, vagy Maestro szint esetén használható. A modult megrendelni a Rendszer - Modulok ki-bekapcsolása menüpontban tudja.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Tuesday, September 4, 2018 1:26:12 PM

2. Az indikátor asszisztens modul pont erre jó. Letölthető a részletes indikátor visszaigazoló lista, amit az Ixnet fel tud dolgozni, majd ebből egy tájékoztató kimutatást készíteni. Mivel önnél Maestro szintű Ixnet van, ez plusz modul bekapcsolás nélkül is működik.

Segítség! Nem találom! A modul be van kapcsolva.

dr.Kovács József
FMilan
Tuesday, September 4, 2018 2:02:09 PM

Segítség! Nem találom! A modul be van kapcsolva.

Elérheti a Listák - Jelentések / Szakmai indikátor listák / Indikátor asszisztens menüpontban.

Bacskai Mária
Wednesday, September 5, 2018 12:58:09 PM
Az asszisztensnő gépéről 3. hete nem tudjuk a jelentéseket küldeni, ismeretlen okból nem tud csatlakozni jelzést kap, holott korábban működött a dolog. Az orvosi gépről, kézi érvényesítéssel boldogulunk.
Varga Sándor
Wednesday, September 5, 2018 1:09:50 PM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Az asszisztensnő gépéről 3. hete nem tudjuk a jelentéseket küldeni, ismeretlen okból nem tud csatlakozni jelzést kap, holott korábban működött a dolog. Az orvosi gépről, kézi érvényesítéssel boldogulunk.

Kedves doktornő,

Kolléganőm hamarosan keresi telefonon. Táveléréssel megnéznék az asszisztensi gépet egy önöknek is megfelelő időpontban.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Thursday, September 6, 2018 6:58:16 PM
Szeretném kérni, hogy az IxNet laborvizsgálatai közé kerüljön be a számított non-HDL-koleszterin érték számítása és tárolása.

Szív-koszorúér betegek kezelése során bizonyos lipid célértékekre kell törekedni. Itt elsősorban az LDL-koleszterin szintjét figyeljük. Ezt a laborok többsége direktben nem tudja mérni, csak számítani az un. Friedewald képlet alapján, mely 4,5 mmol/l alatti triglicerid szint esetén közelít a valós értékhez. Az újabb ajánlások szerint 2,3 mmol/l feletti triglicerid esetén már ne használjuk a fenti képletet. (Friedewald képlet: LDL-koleszterin = Össz koleszterin - HDL koleszterin - (triglicedid/2,2). Értelemszerűen a non-HDL-koleszterin = össz. koleszterin - HDL koleszterin).

Idézet (prof.dr.Bajnok László): "Az LDL-koleszterin helyett másodlagos lipid célértékként a non-HDL-koleszterin használata javasolt, ha a triglicerid 2,3 mmol/l feletti. Ennek célértéke az adott cardiovascularis kockázati kategóriában 0,8 mmol/l-rel magasabb, mint az LDL-koleszteriné."

Tehát kérnék egy non HDL -koleszterin laborparamétert (számított), mely mindíg kiszámolódik. Ehhez kell ugyanabban az időben egy össz.koleszterin, HDL koleszterin és triglicerid érték. 2,3 mmol/l alatti triglicerid esetén pedig legyen a Friedewald képlet alapján számított LDL koleszterin is.

Köszönettel:

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Friday, September 7, 2018 8:23:34 AM
Képernyő kiterjesztés használata esetén a jobb oldali előugró panelek áthelyezhetők?
dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, September 7, 2018 8:50:21 AM

Képernyő kiterjesztés használata esetén a jobb oldali előugró panelek áthelyezhetők?

Igen,

Ehhez első lépésben a panelt kinyitva fixen ki kell tűzni a panel jobb felső sarkában található rajzszöggel.

Ezt követően a panel fejlécénél megfogva lehet áthelyezni, mozgatáskor a megjelenő lehetőségekből a képernyő közepén lévő szabadonálló lehetőséget kell választani.

Az ilyen képernyők bármelyike kitehető második, harmadik monitorra.

Ha van lehetősége monitort kihelyezni a váróba, akkor arra az előjegyzett betegek panelt is kiteheti.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Friday, September 7, 2018 9:13:53 AM

Igen,

Ehhez első lépésben a panelt kinyitva fixen ki kell tűzni a panel jobb felső sarkában található rajzszöggel.

Ezt követően a panel fejlécénél megfogva lehet áthelyezni, mozgatáskor a megjelenő lehetőségekből a képernyő közepén lévő szabadonálló lehetőséget kell választani.

Ha van lehetősége monitort kihelyezni a váróba, akkor arra az előjegyzett betegek panelt is kiteheti.

Köszönöm, szuper.

Ha áthelyezem ezeket a paneleket egy második monitorra és lekapcsolom a gépet, majd a csatolt községben, ahol nincs második monitor, elindítom, visszaállnak a panelek?

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Friday, September 7, 2018 9:27:00 AM

Igen,

Köszönöm, szuper.

Ha áthelyezem ezeket a paneleket egy második monitorra és lekapcsolom a gépet, majd a csatolt községben, ahol nincs második monitor, elindítom, visszaállnak a panelek?

Egyet áthelyezetm, nem voltak lehetőségek. Viszont a többi eltünt oldalról (naptár, esedékes teemdő, stb.)

dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, September 7, 2018 10:04:41 AM

Igen,

Köszönöm, szuper.

Egyet áthelyezetm, nem voltak lehetőségek. Viszont a többi eltünt oldalról (naptár, esedékes teemdő, stb.)

Az áthelyezett panelek, ha olyan rendelőben indítja az Ixnetet, ahol csak egy monitor van, visszakerülnek a fő monitorra.

A panelek működhetnek önállóan, illetve egymáshoz rögzítetten. Valószínűleg itt ez utóbbi mód lehet. Egyszerűbb megmutatni, mint leírni a különbséget. Kollégám keresni fogja.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Friday, September 7, 2018 10:16:12 AM

Igen,

Köszönöm, szuper.

Az áthelyezett panelek, ha olyan rendelőben indítja az Ixnetet, ahol csak egy monitor van, visszakerülnek a fő monitorra.

A panelek működhetnek önállóan, illetve egymáshoz rögzítetten. Valószínűleg itt ez utóbbi mód lehet. Egyszerűbb megmutatni, mint leírni a különbséget. Kollégám keresni fogja.

Megoldódott, köszönöm. Szuper lett. Annyi információ van a betegről, hogy azt sem tudom hová kapkodjam a fejem és kattintgatni sem kell. Nagyon jó!

dr.Kovács József
medicinke
Monday, September 10, 2018 12:57:59 PM
Az EESZT dokumentumok megnyitásakor az esetek kb felében az ÁNTSZ kód hiányzik a lelet beviteli ablakból, bár sokszor az ellátó osztály típusa (pl Endokrin szakrendelés) megjelenik. A dátum és ellátó orvos legtöbbször rendben van.

Ez a felvivők hibája, nálunk van gond, vagy a dokiban?

K.Gábor
Monday, September 10, 2018 2:23:06 PM
Originally Posted by: medicinke 

Az EESZT dokumentumok megnyitásakor az esetek kb felében az ÁNTSZ kód hiányzik a lelet beviteli ablakból, bár sokszor az ellátó osztály típusa (pl Endokrin szakrendelés) megjelenik. A dátum és ellátó orvos legtöbbször rendben van.

Ez a felvivők hibája, nálunk van gond, vagy a dokiban?

Ezeknél az intézményeknél megtörtént már az OEP-OTH kód összerendelés?

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Tuesday, September 11, 2018 9:22:13 AM

Szeretném kérni, hogy az IxNet laborvizsgálatai közé kerüljön be a számított non-HDL-koleszterin érték számítása és tárolása.

Szív-koszorúér betegek kezelése során bizonyos lipid célértékekre kell törekedni. Itt elsősorban az LDL-koleszterin szintjét figyeljük. Ezt a laborok többsége direktben nem tudja mérni, csak számítani az un. Friedewald képlet alapján, mely 4,5 mmol/l alatti triglicerid szint esetén közelít a valós értékhez. Az újabb ajánlások szerint 2,3 mmol/l feletti triglicerid esetén már ne használjuk a fenti képletet. (Friedewald képlet: LDL-koleszterin = Össz koleszterin - HDL koleszterin - (triglicedid/2,2). Értelemszerűen a non-HDL-koleszterin = össz. koleszterin - HDL koleszterin).

Idézet (prof.dr.Bajnok László): "Az LDL-koleszterin helyett másodlagos lipid célértékként a non-HDL-koleszterin használata javasolt, ha a triglicerid 2,3 mmol/l feletti. Ennek célértéke az adott cardiovascularis kockázati kategóriában 0,8 mmol/l-rel magasabb, mint az LDL-koleszteriné."

Tehát kérnék egy non HDL -koleszterin laborparamétert (számított), mely mindíg kiszámolódik. Ehhez kell ugyanabban az időben egy össz.koleszterin, HDL koleszterin és triglicerid érték. 2,3 mmol/l alatti triglicerid esetén pedig legyen a Friedewald képlet alapján számított LDL koleszterin is.

Köszönettel:

Tisztelt Doktor Úr!

Megpróbálom összefoglalni, ahogy értem a leírtakat, ennek alapján próbáljuk megoldani a programban. Bevezetünk egy non-HDL koleszterin laborvizsgálat-típust, amit tehát a szokott módon, a labor vizsgálatok karbantartásában hozzá lehet rendelni bármely vizsgálathoz. Új infomIxes laborvizsgálatot is felveszünk ezen a néven, s ezt természetesen hozzárendeljük a típushoz. Ennek alapján a protokollok figyelembe veszik a megfelelő vizsgálatokat.

Ha egy labor lelet érkezik kommunikációs úton vagy kézi felvétellel (az OK megnyomásakor), akkor megnézzük, hogy koleszterin, HDL-koleszterin és triglicerid hozzárendelt típusú vizsgálatok mindegyike szerepel-e benne nem 0 értékkel. Ha igen és nem szerepel benne non-HDL koleszterin típusú érték, akkor hozzáteszünk egy non-HDL koleszetrin számított értéket. Ha a triglicerid legfeljebb 2.3 és nincs LDL-koleszterin típusú érték a leletben, akkor hozzáteszünk egy számított LDL-koleszterin értéket is. Ennek következtében a protokollokban, infolap paneleken, stb. már automatikusan meg fognak jelenni ezek is.

Kérem, Doktor Úr legyen szíves véleményezni, hogy ez így rendben van-e. Továbbá, nincs-e esetleg más feltétel, pl. minimális életkor ehhez. Köszönjük.

pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Tuesday, September 11, 2018 12:14:30 PM
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy Pentaxim oltóanyagszám "beragadt" az oltások memóriájába, és nem írja felül.

Új beteg érkezett a praxisba, akinek beírtuk az oltásai, egy régebbi Pentaxim M4030-1 sorszámmal.

Azóta az új sorozatszámot nem jegyzi meg, mindig ugyanezt az M4030-1 -et írja be automatukisan, és ezt kell javítani.

Ugyanez az Encepur Juniornál, ott is egy régebbi oltóanyag-számot ír be.

A többi oltásnál rendesen működik, mindig a legfrissebb számot írja be.

Ezt hol tudom javítani?

Előre is köszönöm a választ.

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Tuesday, September 11, 2018 12:39:45 PM
Originally Posted by: pheni 

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy Pentaxim oltóanyagszám "beragadt" az oltások memóriájába, és nem írja felül.

Új beteg érkezett a praxisba, akinek beírtuk az oltásai, egy régebbi Pentaxim M4030-1 sorszámmal.

Azóta az új sorozatszámot nem jegyzi meg, mindig ugyanezt az M4030-1 -et írja be automatukisan, és ezt kell javítani.

Ezt hol tudom javítani?

A működés a következő: az üres értékadás az utolsó dátumú oltás alapján történik, s közben a jobb gombos menüválasztékba bekerülnek az utolsó 12 hónap összes (azonos) oltóanyagai.

Tehát eleve, ha régebbi oltást visznek fel, helyesen régebbi dátummal, akkor annak száma egyszer sem fog játszani új oltásnál, mert lesz annál későbbi, s azt veszi alapul. De még ha a régebbi oltást új dátummal írták is be, akkor is, amikor először bevisznek egy újat a mai dátummal, attól kezdve már nem a régi rosszra fog beállni, hanem az újra. A jobb gombos menüben pedig 12 hónapig maradnak benne a gyári számok az adott oltóanyagnál, utána "automatikusan" kiesnek, mivel mindig csak az utolsó 12 hónap oltásait vesszük figyelembe.

pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Tuesday, September 11, 2018 2:00:04 PM
Originally Posted by: pozsi 

Ezt hol tudom javítani?

A működés a következő: az üres értékadás az utolsó dátumú oltás alapján történik, s közben a jobb gombos menüválasztékba bekerülnek az utolsó 12 hónap összes (azonos) oltóanyagai.

Tehát eleve, ha régebbi oltást visznek fel, helyesen régebbi dátummal, akkor annak száma egyszer sem fog játszani új oltásnál, mert lesz annál későbbi, s azt veszi alapul. De még ha a régebbi oltást új dátummal írták is be, akkor is, amikor először bevisznek egy újat a mai dátummal, attól kezdve már nem a régi rosszra fog beállni, hanem az újra. A jobb gombos menüben pedig 12 hónapig maradnak benne a gyári számok az adott oltóanyagnál, utána "automatikusan" kiesnek, mivel mindig csak az utolsó 12 hónap oltásait vesszük figyelembe.

Igen, ezt tudom, így kellene működnie, de sajnos nem így működik, mert egy régebbi oltóanyagszámot hoz fel továbbra is, kb 3 hete.

Ezért kérem a segítségüket.

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Tuesday, September 11, 2018 2:48:39 PM

Ezt hol tudom javítani?

Igen, ezt tudom, így kellene működnie, de sajnos nem így működik, mert egy régebbi oltóanyagszámot hoz fel továbbra is, kb 3 hete.

Ezért kérem a segítségüket.

Akkor csak arra tudok gondolni, hogy esetleg véletlenül téves, pl. 2028-as dátummal lett felvéve az az oltás, s ezért lesz az mindig a legutóbbi. Mindenesetre ezt csak távolival tudnánk megnézni, kérnénk emailben egy elérhetőséget, vagy regszámot, s akkor jelentkezünk.

dr.Kovács József
Tuesday, September 11, 2018 4:25:02 PM

Köszönettel:

Tisztelt Doktor Úr!

Megpróbálom összefoglalni, ahogy értem a leírtakat, ennek alapján próbáljuk megoldani a programban. Bevezetünk egy non-HDL koleszterin laborvizsgálat-típust, amit tehát a szokott módon, a labor vizsgálatok karbantartásában hozzá lehet rendelni bármely vizsgálathoz. Új infomIxes laborvizsgálatot is felveszünk ezen a néven, s ezt természetesen hozzárendeljük a típushoz. Ennek alapján a protokollok figyelembe veszik a megfelelő vizsgálatokat.

Ha egy labor lelet érkezik kommunikációs úton vagy kézi felvétellel (az OK megnyomásakor), akkor megnézzük, hogy koleszterin, HDL-koleszterin és triglicerid hozzárendelt típusú vizsgálatok mindegyike szerepel-e benne nem 0 értékkel. Ha igen és nem szerepel benne non-HDL koleszterin típusú érték, akkor hozzáteszünk egy non-HDL koleszetrin számított értéket. Ha a triglicerid legfeljebb 2.3 és nincs LDL-koleszterin típusú érték a leletben, akkor hozzáteszünk egy számított LDL-koleszterin értéket is. Ennek következtében a protokollokban, infolap paneleken, stb. már automatikusan meg fognak jelenni ezek is.

Kérem, Doktor Úr legyen szíves véleményezni, hogy ez így rendben van-e. Továbbá, nincs-e esetleg más feltétel, pl. minimális életkor ehhez. Köszönjük.

Tökéletes (csak én nem tudtam algoritmus nyelven megfogalmazni). Életkor megkötésről vagy egyéb feltételről nem tudok. Célszerű lenne még a számított LDL és non-HDL értéket megjelölni, hogy számított érték (pl. e-LDL és e-non-HDL), hasonlóan az eGFR-hez.

Nagyon köszönöm.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Tuesday, September 11, 2018 4:40:02 PM
Egy kis személyes tapasztalat:

Egyre jobban tetszik az IxNet. Annak idején voltam olyan szerencsés, hogy egy ideig tesztelhettem a programot. Már akkor is megfogott, hogy a fejlesztők próbálják a Visualban megszokott lépéseket meghagyva kihasználni az új fejlesztői környezet adta rengeteg lehetőséget. Sajnos egyéb okoknál fogva nem lehettem az első éles felhasználók között, de azért figyeltem a program további fejlődését. Később már egy kicsit "ijesztő" is volt a program sokrétűsége, felhasználóbarát felülete a rengeteg ikonnal.

Ma már kb.4 hónapja használjuk. Hardveres okból volt egy-két zökkenő, de ma már az is megoldódott (úgy tünik).

Az utóbbi hetekben már legtöbbször úgy állok fel az íróasztal mögül a nap végén, hogy nincs benne elégtelenség érzés a dokumentációval kapcsolatban. Minden elkészült, a betegek megkapták a recepteket, láttam a szükséges leleteiket, stb. Szóval jó érzés.

A Visult is szerettem, féltem is tőle megválni. Megszoktuk egymást. Már csukott szemmel tudtam hová kell kattintani. Ez az érzés kerített hatalmába újra. Csak szebb, gyorsabb, átláthatóbb formában. Az elején természetesen nehéz volt megszoknunk egymást. De ez így volt az IxDoki Visual váltásnál is. És milyen jó lett! Az Ixnet is tudja mindezt, még többet is.

Egyszóval aki a Visualt szereti, bátran váltson! Az első hetek, hónapok nehezebbek lesznek, de minden nappal egyre természetesebb lesz a használata. Könnyű megtanulni. Nekem még mindíg szerez meglepetéseket (jókat).

Aki nem Infomixes programot használ, annak is bátran ajánlom. Felülvizsgáló orvosként elég sok féle programot látok.

Ez nem felkért hozzászólás volt, hanem a személyes véleményem.

dr.Kovács József