1. Programváltáskor eggyel több betegem lett. Eddig darabra egyeztem az OEP-pel. A programváltás utáni változásjelentés induló betegszáma (IxNet) már eggyel több volt, mint az előző program záró betegszáma (VisualIx). Meg lehetne azt az egy pácienst találni az OEP segítsége nélkül? A régi és az új adatbázis összehasonlítása?
2. Minden hónapban kapok az OEP-től egy részletes indikátor visszaigazoló listát, amelyen TAJ számmal rajta vannak azok a betegek, akiknél érvényesülnie kellene az indikátor feltételnek és ezen jelölve vannak azok, akiknél teljesült is. Ezt a listát fel lehetne tölteni az IxNetbe, hogy jelezze a program, hogy ezen betegnél már teljesült az indikátor feltétel. Tudom, hogy most is van indikátor figyelés, de azt a program a saját adataiból számolja, figyeli. Ez a feltöltés az OEP adatait venné figyelembe. Például: kb. négy hónapja több antibiotikumot írok a célértéknél. Megkapom a listát, hogy kinek, de csak a TAJ számot és így egyenként visszakeresgetni elég nehézkes. Tudnom kéne név szerint, hogy kinek írtam abban a ciklusban antibiotikumot, mert így el kerülhetném, hogy ismét ebbe a hibába essek.
3. Egy adott szakrendelési lelet bevitelénél lehetőségem van külön vizsgálatokat is beírni. Például egy gastroenterológiai leletnél egy gyomortükrözés eredményét (igaz ezt már csak kézzel gépelve). Viszont visszakeresni csak a gastroenterológiai leletet tudom (speciális lekérdezéssel). Igazából a példából kiindulva jó lenne, ha meg tudnám nézni, hogy mikor volt a betegnek az utolsó gyomortükrözése. Ezt jelenleg csak úgy tudom, hogy megnézem visszafelé az összes gastroenterológiai leletet és egyszer csak majd megtalálom a gyomortükrözést is. Ha már beírom külön is a vizsgálatot, akkor lehessen keresni vizsgálatra is.
4. Az EESZTori nagyon jó. Egy pici javaslatom lenne hozzá. Varga Sándornak már említettem, biztosan nem felejtette el, csak inkább itt is jelzem, hátha másnak is van hozzáfűzni valója. Szerintem ennél a panelnél is kellene egy mentés a beállításokról, hogy ne keresse vissza az összes adatot (kat, beu., rec. ehr, stb.), hanem csak azt, amire alapból kíváncsi vagyok. Azokat az EHR dokumentumokat, amelyeket már letöltöttem a gépre külön meg is kellene jelölni.